KomKom

Har du lyst til å engasjere deg i Delta, men du vet ikke i hva? Bli med i Komitékomiteen, som har så mangt du kan holde på med! KomKom er de som har ansvaret for Linjeforeningskontoret sin daglige drift, slik at den allmenne Deltager kan nyte sin gratis kaffe på et ryddig kontor. Det er også KomKom som styrer Delta$hopen og utvikler nye, kule varer.

Men hvorfor heter det egentlig KomKom? Jo, dette er fordi KomKom er Delta sin paraply-/samlingskomité, som betyr at vi har alt mulig av underkomiteer. Vi har VaffKaff som selger billige, hjemmelagde vafler til sultne studenter utenfor kontoret. Vi har Trondheims BESTE studentbryggelaug, kåret i 2019. TurKom arrangerer turer og utendørsaktiviteter for medstudentene, hvor Turgruppen Telta er faste deltakere. Dessuten arrangeres det stadig vekk spillkvelder, malekurs og andre koselige lavterskelarrangementer i regi av CosKom. I tillegg til alt dette har vi nylig også opprettet en lavterskel samtalegruppe for studenter som skulle trenge å prate med noen; VelKom. Og dette er ikke alle engang, vi har noe for alle! Så kom, kom og bli med i KomKom!

E-mailer:
KomKomsjef: komkomsjef@gmail.com
KomKom nestleder: delta.komkom.nestleder@gmail.com
Delta$hoputvikler: deltashoputvikler@gmail.com

Underkomiteer og interessegrupper

CosKom

CosKom står for en del av de mindre arrangementene i Delta, men er fortsatt ganske viktige. Vi arrangerer blant annet spillkvelder annenhver uke og en filmkveld iblant. Malekurs, juleverksted og perlekveld er også noe av det vi har gjennomført tidligere. CosKom er også kjent for å ha de beste møtene fylt med te, kaffe kjeks og kosedyr. Alt i alt er CosKom der for å gi alle deltagere et avbrekk fra den travle studieverdagen.

Våren 2019 arrangerte CosKom sitt første malerkurs. Dette ble en stor suksess, med mange fine malerier.

E-post: delta.cosesjef@gmail.com

NoenKom

Har du noen gang hatt en oppgave som burde gjøres, men du finner intet tilgjengelig fagkyndig personell? Kanskje du ønsker å utføre et banebrytende vitenskapelig forsøk, men du mangler frivillige? Muligens du bare ønsker å ta en ettermiddagsøl, men alle dine venner er opptatt med ‘’viktigere’’ ting? Frykt ikke mer! Alle disse problemene har en åpenbar løsning. NoenKom fikser alt det som noen burde fikse! Med vårt patenterte Noenskjema™ trenger du kun beskrive ditt problem, så får du svar fra oss innen to uker. Deretter vil en av våre medlemmer løse problemet slik du beskrev det. Men vent, det kommer mer! Vi i NoenKom vil også herved invitere deg til vårt verdensberømte* jubileum/julebord ved IKEA Leangen i slutten av November. NoenKom venter ditt påmeldingsskjema i spenning!

Et av NoenKom sine tradisjonsrike Generalforsamlingen lokalisert på IKEA. Har ble NoenKom sine statutter diskutert, og kantina tømt for mat.

Noen på Facebook: https://www.facebook.com/NoenKom/
E-post: delta.noen@gmail.com

Deltas Bryggelaug

For de som er glade i øl, har Delta et eget bryggelaug å by på! Hvert semester brygger og drikker denne komitéen sitt eget hjemmebrygget øl, hvor øltypen som brygges bestemmes av medlemmene. Du tenker kanskje at hjemmelaget øl må være gøy å brygg, men smaker det godt? Vel, for å si det slik: hvert år arrangeres det en konkurranse mellom alle bryggelaugene på Gløshaugen om hvilket øl som er best, og i 2019 gikk Deltas Bryggelaug seirende ut av konkurransen! Så man kan med trygghet si at Deltas Bryggelaug kan en ting eller to om bryggekunsten

Vår hjemmelagde håndverkskunst er virkelig noe annet enn en lunken Tuborg, så hvis du er glad i godt øl og har lyst til å prøve noe nytt, er bryggelauget virkelig å anbefale! Det er både gøy, sosialt og lærerikt, og så smaker det meget godt! Alle medlemmer av Delta er hjertelig velkomne, men det forventes at alle bidrar etter beste evne og deltar på brygging gjennom semesteret

Delta Bryggelaug sine tre først brygg. Og til høyre ser du bryggesjefen sin ølvott.

E-post: deltabryggelaug@gmail.com

TurKom/Telta

Er du glad i å gå tur i skogen, fjellet eller i byen? I så fall meld deg inn i Telta med det samme. Telta er nemlig Delta sin turgruppe og har ingen forpliktelser, det er bare et nettverk hvor man kan få vite når og hva slags type tur det er planlagt. Hvis du er enda mer engasjert, så meld deg inn i TurKom. TurKom er komiteen som styrer Telta. Som medlem av TurKom kommer du til å få være med på å arrangere turene til Telta. Hvis du også har nye ideer til lavterskel utendørsarrangementer, så er absolutt TurKom det rette stedet å være!

Her har Telte tatt seg en tur til Burmaklippen, arrangert av TurKom.

Telta på Facebook: https://www.facebook.com/groups/1903732983202788/
E-post: delta.tursjef@gmail.com

VaffKaffKom

Har du noen gang tatt deg selv i å fundere over hvordan Deltagere overlever studiehverdagen, tømmermenn, og likevel klarer å bli ferdig med både bachelor, master og doktorgrader? Vel, såklart er dette et gnagende spørsmål du fortjener et svar på. Det er et magisk, sort gull i flytende form som gjør dette mulig: Kaffe. «Men, hva i all verden!», sier du til deg selv, «Det blir dyrt å kjøpe kaffe i så mange semester fremover!». Der tar du heldigvis feil. Ikke i Delta! Her finner du et åpent kontor og gratis kaffe hver eneste dag. Gratis?! Ja! Vi er en komité som består av ivrige deltagere som lager vafler og selger dem til en billig penge til både Delta og andre studenter som vandrer rundt på Realfagbygget. Alt overskuddet av dette salget går fantastisk nok til å supplere Delta-kontoret med utømmelige mengder kaffe, slik at vi og alle deltagere fremover kan nyte en gratis kopp kaffe for å overleve livets harde skole sammen. Bli med og redd en medstudent ved å lage vafler.

Et av VaffKaffKom sine mange vaffelsalg, hvor sultne studenter få gratis kaffe til vaflene.

E-post: delta.vaffkaffsjef@gmail.com

The Bookwormhole

Bokklubben til Delta arrangerer månedlige møter der vi snakker om bøker og koser oss på de fjongeste vis. På våre møter er det kun interesse for lesing, bøker og et ønske om å Delta som skal til for at du er velkommen.

De fleste møtene handler ikke om en spesifikk bok: vi tar med det vi leser for tiden og forteller de andre om det, leser litt, snakker om litteratur generelt og tar med bøker vi ønsker å låne bort til andre Deltagere. På noen møter i løpet av året diskuterer vi en spesifikk bok vi har stemt fram. Vi er også interessert i å arrangere nye typer arrangementer fremover og er åpne for innspill og ideer dersom du har noen ønsker for fremtidige møter.

Alle møtene våre er lavterskel og til tross for at du nok får mer ut av noen av møtene dersom du har lest boken vi snakker om, er du alltid velkommen! Om dette ikke er nok til å overtale deg til å komme på et møte, pleier det også å være hjemmelagde kaker/kjeks og kakao/te på alle møtene våre.

Informasjon om tid og sted for møtene våre kan du finne på følgende seder:
Facebook: https://www.facebook.com/groups/2027934820557283/
Deltakalenderen: https://www.deltahouse.no/kalender/

Delta Utenriks

Delta Utenriks er en relativt ny interessegruppe i linjeforeningen. Vår jobb er å finne utvekslingsstudenter ved NTNU som studerer matematikk eller fysikk, og introdusere dem til Delta. Dette gjør vi ved å prøve å få inkludert dem i så mye som mulig allerede i fadderperioden. Senere i løpet av året arrangerer vi ulike mindre arrangementer hvor fokuset er å bleste det til internasjonale studenter, men hvor alle kan være med. Eksempler på slike arrangementer er: Escape Room, Speedfriending og Nyttårsbord.

Denne våren sammarbeidet Delta Utenriks med KvinneKom med å arrangere speedfriending. Møt nye folk, lær et nytt navn, og prat med noen du kanskje har sett i gangen, men aldri helt har fått sjansen til å slå av en prat med

Vi har også en Facebookgruppe for alle internasjonale studenter i Delta:
https://www.facebook.com/groups/2115835185143918/
E-post: delta.utenriks@gmail.com

VelKom

Det kan være hardt å gå på et såpass krevende, teoretisk studium, og som alle vet varierer jo livet naturlig mellom lyse og mørke perioder. Da er det godt å ha noen å gå til som hverken krever avtale eller tar betalt, og nettopp dette tilbudet står VelKom for.

VelKom er altså Deltas samtalegruppe, bestående av studenter som vil lytte til det som du ønsker å prate om. Medlemmene av VelKom har taushetsplikt, og de har alle tatt kurs hos SiT der de har fått en innføring i lytteteknikker og hvordan være en god samtalepartner. De er imidlertid ikke utdannede psykologer og har derfor tilgang på en utarbeidet liste med hvilke forskjellige tilbud som finnes i Trondheim dersom noen ønsker eller trenger mer hjelp enn samtaler med en medstudent. VelKom tar imot alt av henvendelser, enten det gjelder usikkerhet rundt studiet, depresjon eller bare et ønske om å dele gode nyheter med noen – ingenting er for stort eller lite! Det holdes fast samtaletid hver uke i underetasjen på Realfagbygget, der det er et skilt på døren slik at man vet om det er ledig eller opptatt før man går inn. Nytt fra høsten er at det kanskje blir samtaletider i Kafe Hangaren også, følg med på facebooksiden til VelKom for å få det med deg, eller bare for å støtte tiltaket. Dersom samtaletidene ikke passer deg eller du ønsker å avtale privat samtale så kan du enten sende mail til VelKom sin e-post eller privat melding til en av samtalepartnerne der du ber om en time. Alle henvendelser behandles konfidensielt.

For å kunne fortsette å tilby lavterskel lytting og hjelp til medstudenter er VelKom avhengig av flinke medlemmer som er villige til å ta kurs, og som deretter kan sitte som samtalepartner 1-2 ganger i måneden. Det er verdifull erfaring å lære seg å lytte til andre på en objektiv måte, med fokus på å bare være tilstede uten å nødvendigvis skulle fikse problemer. VelKom trenger også folk som vil jobbe med små arrangementer utover høsten, med hensikt om å øke bevissthet og åpenhet rundt psykisk helse. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har lyst til å bidra til studentfrivilligheten gjennom VelKom!

Facebook:  https://www.facebook.com/velkom.delta
E-post: delta.velkom@gmail.com

nb_NONO
en_USEN nb_NONO