delta logo

Delta

linjeforeningen for matematikk og fysikk

Om Delta

Linjeforeningen Delta er foreningen som ordner med et sosialt tilbund for alle studenter som har startet på bechelor, master eller årstudium i matematiske fag og bechelor eller master i fysikk ved NTNU. Delta arrangere større ting som Fadderperiode, Immatrikuleringsball, Åretur, Amazing Race osv. I tillegg har vi gjevnlige kollogkvier, fagforedrag, spillkvelder, quiz avisslipp og mye, mye mer. Uten om dette skjer er mye av aktiviteten som skjer i Delta sine kommiteer. Her kan man gjøre alt fra å skrive avis, være bak kulissene på linjeforeningens største arrangementer eller lære seg å brygge. Hvem er det som kan være med på dette? Spør du kanskje. Svaret på det er: alle. For det viktigste er jo å Delta! \ \ Du kan finne oss i NV-gangen på det eneste linjeforeningskontoret som alltid er åpent. Kom innom og ta det ***n*** gratis kopper kaffe og slå av en pra da vell!

Om Styret

Linjeforeningsstyret til Delta består av ti medlemmer som du kan lære mer om under. Det er vi som styrer det administrativet i linjeforeninga og bestemer hvordan Delta skal driftes. \ Vi har styremøter hver andre uke, og om det er noe du ønsker at vi skal ta opp så er det bare å sende en av oss en melding, eller send en mail til: [delta@delta.org.ntnu.no](delta@delta.org.ntnu.no)

Leder

Ole Martin Edstrøm

Ole Martin kom opp til Trondheim og NTNU som 19 år med det store målet om å bruke et år med matte til å finne ut hva han hadde lyst til å studere. Svaret fikk han etter bare å ha tilbrakt et halvt år med å lære mye kul ny matematikk, så våren 2018 søkte han overgang til BMAT for å deretter starte på en master i matematikk. Gjennom fadderperioden og et år i Trondheim ble Ole Martin også kjent med Linjeforeningen Delta igjennom komitéarbeid og n kopper kaffe på linjeforeningskonroret sammen med andre Deltagere. Da Ole Martin allerede hadde fått en bachelor i matematikk og tilbrakt to år i linjeforeningsstyret, bestemte han seg for å ta en ny bachelor, denne gangen i styrearbeid. Med dette stilte han nå øverst i årets fantastiske styre som skal dra Delta til nye høyder i 2021.

Nestleder

Natalie Sønsthagen Eliassen

Natalie er fra gokk, også kalt Bjørkelangen. Der har hun bodd nesten hele livet, og gikk på både barn-, ungdom- og videregående skole i bygda. Natalie har én yngre bror, han er en hel del høyere enn henne, som så klart irriterer henne til ingen ende. I løpet av sine 21 år her på jorden har hun hatt 3 undulater, som er et passende dyr for Natalie, ettersom de snakker like mye som henne. På skolen var matte alltid et fag Natalie likte og var god i, så mye at hun til og med hadde kallenavnene Matte og Matematikk en liten periode. Det var derfor tydelig at realfag var retningen for henne, og Natalie endte derfor opp med å ta en bachelor i fysikk her i Trondheim. Etter nå å ha fullført graden går veien forhåpentligvis videre til bioteknologi, for enda mer realfag. Natalie har alltid vært en veldig engasjert person, og har derfor hatt verv siden barneskolen. Det stoppet så klart ikke når hun flyttet til Trondheim, ettersom Delta åpnet henne med åpne armer. Hun startet i femtegir, og har ikke roet ned siden. Etter to år i styret som faddersjef og medkomsjef, bestemte Natalie seg for å bli en potet, og sitter derfor nå som nestleder. I dette vervet ønsker hun å hjelpe de andre i Styret og Delta med jobben de gjør, og ellers bare passe på at leder har alt under kontroll.

Økonomisjef

Harald Bresand Bjerkeli

Harald ankom Trondheim som 24-åring, etter å ha tatt en "liten" pause etter videregående. Pausen innebar tur innom Forsvaret i Indre Troms som endte opp med en varighet på 5 år. Etter søken på et litt dypere kunnskap, forvillet han seg inn på bachelor i fysikk hvor han nå går på tredjeåret. Harald har vært i en del forskjellige komitéer i Delta, men styrer for øyeblikket økonomien i linjeforeningen. Det er veldig spennende og ganske innviklet arbeid, som er veldig givende å holde på med.

Faddersjef

Andrine Haugdal

Andrine kom rett til Trondheim etter videregående, klar for å dykke ned i all den fysikken og matematikken hennes hjerte måtte ønske. Det å flytte til ett nytt sted langt unna, uten kjentfolk, under en global pandemi virka ganske håpløst, men heldigvis var fadderuka der og introduserte henne til Delta. Der møtte hun en gjeng med nerder som finner på alt slags mulig rart sammen, og hun visste at i Delta kunne hun DELta (get it?). Desperat etter å slippe å kjede seg under korona'n meldte hun seg opp i alt for mange komiteer, og har brukt mer tid fysisk på campus i deltamøter enn forelesning. Det ble ikke nok, så da valgte hun å bli faddersjef også, og hun håper nå å kunne gjøre sitt for å gi nye studenter en fantastisk start på studielivet.

Arrkomsjef

Viktor Mikalsen

Viktor vokste opp i ei lita bygd kalt Tjongsfjord innerst inne i de Nordlandske skoger. Han flyttet hjemmefra etter grunnskolen, og når videregående var vel gjennomført tok han turen innom NTNU hvor han har vært siden. Viktor har fullført en bachelor i fysikk, og tar nå et år hvor han fyller på med mer kul matematikk før han går videre på master i fysikk. Viktor fikk sitt første møte med linjeforeningen Delta allerede før fadderperioden hadde startet. Han vandret rundt på campus for å orientere seg litt, og snublet plutselig inn over dørstokken til Delta-kontoret som han enda ikke har klart å komme seg ut av, til karakterkortets store skrekk. Viktor har siden han startet i Delta innehatt mange forskjellige verv, og høsten 2020 bestemte han seg for å stille til Deltastyret hvor han nå sitter som Arrkomsjef.

Bedkomsjef

Espen van Beuzekom

Espen vokste opp i en liten bygd på vestlandet. Likevel har han klart å klatre opp «The Corparate Ladder» og sitter nå som Bedriftskomitesjef i Delta. Denne rollen fikk han etter noen tilfeldigheter i fadder-uka og tiden etter, hvor han blant annet solgte seg selv på en auksjon. Nå jobber han hardt for å få flest mulig deltakere ut i arbeidslivet.

Fagkomsjef

Jørgen Bakkeng

Jørgen er 23 år. Han er født og oppvokst i Lørenskog og flyttet etterhvert til Trondheim for å studere fysikk. Her møtte han den fantastiske linjeforeningen Delta. Etter litt tid i linjeforeningen med litt forskjellige mindre verv fikk han æren av å være leder for fagkomiteen. Til daglig liker han seg best på C3 hvor han sitter og drikker (u)sunne mengder kaffe og prøver å henge med i pensum.

Inkomsjef

Natalie Short Olsen

I oktober 1998 ble Natalie født i elvebyen Drammen, hvor hun bodde store deler av oppveksten. De årene Natalie ikke bodde i Drammen, bodde hun i Canada sammen med familien. Der gikk hun på skole, sto veldig mye på ski og reiste rundt så mye som mulig for å se alt hun kunne av landet før hun flyttet hjem til Norge igjen. Etter 13 år med mye reising, mange eventyr og selvfølgelig skole, fant Natalie ut at fysikk var ganske kult. Natalie tok derfor turen til Trondheim, hvor hun fort møtte linjeforeningen Delta, og bestemte seg for at det var blant Deltagere hun trivdes best. Med en linjeforening å engasjere seg i og mange gode venner skulle det ikke mye til før Natalie tok på seg en del verv. Etter hvert bestemte hun seg også for å stille som leder for den nyopprettede komiteen; Inkluderingskomiteen, noe hun trivdes veldig med.

Komkomsjef

Kasper Voogt Arvesen

Kasper ble født i Stavanger hvor han bodde i drøye to uker før han flyttet til Høvik. Etter mange år med skole og et friår reiste han opp til Trondheim for å starte på fysikkstudiet. Dette var et fagfelt som interesserte ham, men samtidig hadde han et håp om å kunne ta en internovergang i nær framtid. Denne internovergangen glemte han raskt ettersom fysikk falt han mer i smak enn han først trodde samtidig som at han landet i Linjeforening Delta som tok ham godt imot med åpne armer. Kort tid etter at han snublet inn gjennom dørkarmen til Deltakontoret følte han seg hjemme i Delta, noe som har ført til at mye av tiden hans i Trondheim har gått til diverse komitearbeid i forskjellige komiteer. Komiteen han trivdes mest i viste seg å være Komkom hvor han nå sitter som leder av komiteen. Hovedoppgavene til Komkomsjef er å passe på at underkomiteene får den støtten de trenger for å opprettholde deres vanlige drift samt å styre med fellesarealene til linjeforeningen. Dersom man trenger å få tak i Kasper i løpet av en studiehverdag er nok kontoret det første stedet du burde lete på ettersom han mener dette er et av de beste stedene å tilbringe tid.

Medkomsjef

Herman Høgseth Haavind

En helt vanlig november dag i 98 ble Herman født i Kristiansand. Det var også her han tilbrakte hele oppveksten sin. Fra han tok sine første skritt til han dro i forsvaret skjedde det ikke så all verdens annet enn å være et barn og å ha en svak drøm om å bli en god langrennsløper. Nå er ikke Kristiansand kjent for å være den mest snøsikre plassen, og dette i kombinasjon med oppdagelsen av øl gjorde at denne drømmen ble lagt på is til ubestemt tid. Etter en svipptur i forsvaret i et års tid var det endelig klart for å studere hvor han endte opp med å velge fysikk. Han ble godt tatt imot av linjeforeningen Delta, så godt faktisk at han valgte å engasjere seg og sitter nå som medkomsjef hvor han prøver å styre hele mediakomiteen til Delta.

Tidligere styrer: (Kommer)