Oppdatering om høsten 2020

Hei kjære deltagere!

Det har vært endel spørsmål og usikkerheter rundt hvordan NTNU og Delta kommer til å fungere nå til høsten, så jeg tenkte jeg kunne prøve å klare opp litt. Hvis du har noen spørsmål som ikke ble besvart her, så er det bare å sende de til meg her på fb, på mail eller hvor som helst. Det er også opprettet et forum her på Deltas nettside som det også går ann å stille spørsmål på (både om høsten, om fag og andre ting generelt)! Dette finner du ved fanen “forum”.

Så:

  1. Først og fremst, så åpner kontoret igjen til høsten! Det kommer det til å være større fokus på hygiene, og det må tas forhåndsregler om avstand og generelt smittevern for at vi skal få lov til å holde kontoret åpent. Regler kommer til å henges på kontoret, men for alles skyld så disse følges. Det ser også ut som om ølservering på kontoret kommer til å gå fint, men vi venter fortsatt på 100% bekreftelse på dette😎
  2. Det blir fysisk fadderperiode for de nye studentene. Her også blir det lagt stort fokus på smittevern. Det kommer til å bli sendt ut et skriv om forhåndsregler, hvem som er kontaktpersoner (med kontaktinfo) for de ulike dagene, informasjon om oppmøtelister (som er et krav fra kommunen), hva forskjellen på private arrangementer og Deltas arrangementer er (og hvilke som er hva), og litt mer div. Alle som er faddere (og fadderbarn) til høsten må gjøre seg kjent med informasjonen som står på det skrivet, dette for å følge NTNU og kommunens krav for at vi skal få lov til å arrangere ting fysisk. Denne informasjonen blir ogå tilgjengelig her på nettsidene, når informasjonen er klar.
  3. Det blir i hovedsak vanlige forelesninger for de fleste av oss, men det kan bli en del digital undervisning i de større emnene. Dette betyr elvfølgelig at du kan komme innom kontoret i pausen for å hente kaffe 😁
  4. Lesesalene og arealene på matteland og fysikkland kommer til å bli tilgjengelige fra studiestart, der også med forbehold om korrekt smittevern og avstand.
  5. Det blir også vanlige øvingstimer i de fleste emner, og det blir hvertfall Delta-kollokvier.
  6. Kjellerne åpner igjen til høsten, så ikke frykt at du skal kjede deg på en fredagskveld iløpet av høsten!
  7. Det kommer desverre ingen internasjonale studenter, hverken utveksling- eller masterstudenter nå til høsten. Dette er på grunn av et vedvarende innreiseforbud generelt i fra land utenfor Skandinavia. De internasjonale masterstudentene kommer til å ha heldigital undervisning, og vi kommer til å prøve å ha noen digitale sosiale plattformer å holde kontakten med de. De som er masterstudenter anbefales derfor å melde seg inn i disse kanalene slik at de internasjonale får delta i det sosiale og faglige studiemiljøet på programmet sitt.
  8. Til slutt, og kanskje det viktigste av alt er å IKKE ha en “alt var bedre før” mentalitet med de nye studentene som kommer nå. Ikke si; da jeg var fadderbarn så kunne vi blabla, ikke si; ifjor så var denne festen bedre fordi blabla.. De nye studentene skal få kjenne på at vi gjør det beste vi kan ut av situasjonen, og at vi prøver vår beste innenfor de fastsatte rammene samfunnet lever i for øyeblikket!

Jeg håper dette klarnet opp i noen usikkerheter om høsten, og som sagt, om du har andre spørsmål er det bare å sende de til meg. Jeg kommer også til å besvare spørsmål stil på forumet linket i begynnelsen.

Håper alle har en fin sommer videre!

Hilsen
Torgeir, leder

nb_NONO
en_USEN nb_NONO