Ny Student

Hvorfor velge Delta

Delta er linjeforeningen for de som tar bachelor i matematikk (BMA), årsstudium i matematikk (ÅMATSTAT) eller bachelor i fysikk (BFY), samt master i fysikk (MFY) og master i matematikk (MMA). Hva er en linjeforening? En linjeforening er drevet av studenter for studenter. Det vil si at vi jevnlig arrangerer sosiale sammenkomster og faglig støtte i form av kollokvier, blant annet. Linjeforeningen er et sted å treffe likesinnede og kan medføre en rikere studenttilværelse og langvarige vennskap.

Linjeforeningen Delta har eksistert siden 1974, men vi har hatt både oppturer og nedturer siden da. Vi kan derfor fremstå som en litt beskjeden linjeforening, men medlemmenes personlighet gjør mer enn nok opp for dette. Det kan da også nevnes at har vårt eget lille kontor på realfagsbygget, rom 115 (eller kjemi sydfløy om du vil være fin på det). I kontorets åpningstider vil det være mulig å stikke innom for en prat og en kopp nybrygget kaffe.

Så, hvorfor skal du begynne på en av Deltas (Δ) linjer og ikke vår opp-ned bror Nablas (∇) fysikk- og matematikk for å få den jeve tittelen sivilingeniør? Deltas linjer tilbyr en mye større valgfrihet når det kommer til fag. Ønsker du å gå ren matematikk og slippe fysikkfagene er Delta ditt valg,

velger du derimot å gå fysikk er de to linjene nærmest identiske når det kommer til faglig innhold de to første årene. Der Nabla må slite med kjemi tilsvarende videregående pensum, vil du som BFY gå grundigere gjennom matematikken. Fysikkfagene er derimot de samme.

Når tiden er inne for å ta en master vil du, med en bachelor i fysikk eller matematikk, kunne være kvalifisert for de samme masteroppgavene (og kanskje noen til) som om du hadde gått det 3-årige løpet gjennom Nabla.

Her er en liten smakebit av hverdagen til en deltager (medlem av linjeforeningen Delta):

Nyttige lenker

nb_NONO
en_USEN nb_NONO